Qnubu Rosin Press Pro Hydraulic 2T, 12 X 6 cm

Kód: 13464
Nincs értékelés
Márka: Qnubu
339 285 Ft –21 %
lis na konopi rosin press 2 tuny qnubu
339 285 Ft –21 % 267 690 Ft
Raktáron (2 db)

A Qnubu márka kézi hidraulikus kenderprése, más néven Rosin Press-e, Pro Hydraulic 2T elnevezéssel, termikus fűtéssel és 2000 kg-os (2 tonnás) erővel.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A Rosin press-t, avagy a kender- és gyantaprést arra használják, hogy kényelmesen és biztonságosan kivonhatók legyenek az olajok és viaszok a marihuána növények virágaiból vagy akár a legális CBD-kenderből. Az úgynevezett dab, ahogyan a kenderkivonatot még nevezni szokták, elsősorban a kannabinoidok, de az olyan illatos összetevők, mint például terpének vagy flavonoidok magas tartalma miatt is különleges. A Qnubu Pro Hydraulic 2T egy a QNUBU Rosin press termékcsaládból, súlya 13 kg, és akár 2000 kg-os erő kifejtésére is képes, ami bőven elegendő a házi préselési igények kielégítésére.

Az acél présfelület mérete 6 x 12 cm, és egy kis kijelzőnek köszönhetően a hőmérséklet és az időzítő teljes mértékben szabályozható, ami megkönnyíti a kenderkivonattal kapcsolatos általános kezelést és előállítást. Ezenkívül a prés alján gumiból készült tapadókorongok találhatók, amelyeknek köszönhetően a szerkezet stabilan és szilárdan áll az asztalon. A prés magassága 22 cm, szélessége 44 cm, tápellátása szabványos EU-csatlakozón keresztül történik, és a gyártó két év garanciát biztosít rá. Ez a prés külön hőmérséklet-szabályozóval rendelkezik a felső és az alsó lemezen.

A Qnubu Rosin press-t nagyon egyszerű működtetni, az eljárást szinte bárki könnyedén elsajátíthatja. A kapott kivonat minőségét nagyban befolyásolja a hőmérséklet, a nyomás és az idő, amely alatt a pálcák préselődnek. Alább olvashatja a javasolt alapbeállításokat, amelyeket tapasztalatból ajánlunk, de Ön is nyugodtan kísérletezhet a különböző hőmérsékletekkel.

Néhány tipp a kezdéshez: ha a legjobb eredményt szeretné elérni a préselésből, van néhány alapvető szabály, amelyet mindenképpen be kell tartania. Ha azonban nem követi ezeket, természetesen akkor sem történik semmi. A kapott kivonat még mindig nagyon erős és jó minőségű lesz, de néhány tényező így már akár néhány százalékos egységgel is csökkentheti a hozamot, ami egy kellemetlen élmény is lehet.

  • Minőségi nyersanyag - ha minőségi eredményt szeretne elérni, akkor minőségi nyersanyagot kell használnia. Ne higgye el azt a mítoszt, hogy a nyírt és trimmelt levelekből jó dabot lehet készíteni. A legjobb minőségű kivonatok minden esetben csak a legjobb minőségű virágokból vagy termékekből, például hasisból vagy kiefből készülnek.
  • Megfelelő páratartalom - közvetlenül préseli a virágokat? Akkor fontos tényező, hogy a virágok megfelelő, 52-62%-os páratartalommal rendelkezzenek, mert ha a pálcák túl szárazak, akkor ahelyett, hogy az az olajok és viaszok a papíron keresztül kifolynának, a préselés során visszaszivárognak a virágokba.
  • A levegő hőmérséklete - szeretné, hogy a dab könnyen kezelhető legyen? Akkor az a jó, ha a szobahőmérséklet 15-18°C körül van, mert így a kivonat ragacsos állagú lesz, amit aztán könnyű összegyűjteni.
  • Préselési hőmérséklet - szeretne egy meglehetősen viaszos állagú végterméket kapni? Akkor válasszon 70-85 °C közötti hőmérsékletet. Ha növelni szeretné a hozamot, megpróbálhatja növelni a hőmérsékletet akár 105°C-ig is, amelyen a hozam ugyan statisztikailag a legmagasabb, ám a végtermék zsírosabb/olajosabb állagú. A magasabb hőmérséklet negatív hatással van a kivonat ízére.
  • Nyomóidő - alapvetően azt lehet mondani, hogy minél alacsonyabb hőmérsékletet választ, annál hosszabb időt állíthat be az időzítőn. Ha a hidegebb, 70-80 °C-os hőmérsékleten történő préselés mellett dönt, akkor az időzítőt akár 5 percig is bekapcsolva hagyhatja, ebben az esetben például 1 perc szünet után fokozatosan és lassan növelheti a nyomást. Mi azonban a 100°C körüli hőmérsékletet javasoljuk Önnek, hogy a nyomásidőt 60-120 másodperc közé csökkenthesse.
  • Ha csak kizárólag a pálcákat préseli, ne használjon nejlonzacskót a Rosin Press-hez, inkább préseljen zacskó nélkül, ezzel kissé növelheti a hozamot.

A Rosin-press kiváló alternatívája a második leggyakrabban használt kender-extrakciós módszernek, a BHO-nak. Erről cikkünkben olvashat többet.

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:

Kérjük, jelentkezzen be újra

Sajnáljuk, de a CSRF token valószínűleg lejárt. A legmagasabb szintű biztonság fenntartása érdekében kérjük, jelentkezzen be újra. Megértését köszönjük.

Köszönjük a megértést.

Bejelentkezés