Minden készleten!

3 szórakoztató tény a kenderről és az evésről

3 szórakoztató tény a kenderről és az evésről

Ha van olyan tevékenység, amelyet a kender valóban fokoz, az az evés. Mindannyian tapasztaltuk már: minden íz újnak tűnik, mintha most kóstolnánk először. Egy átlagon aluli szakácsból hirtelen kulináris zseni lesz - ki gondolta volna, hogy a müzli, a vaníliafagylalt és a málnalekvár ilyen jó lehet? A gyomra feneketlennek tűnik - tényleg megettem egy egész calzone-t és hozzá két szelet csokoládétortát?

Míg egyesek emberek elétvágytalanodnak egy kiadós kender-lakoma után, mások élvezik a teli gyomor nyújtotta érzést. Függetlenül az esetleges felfúvódástól, most itt az ideje, hogy megfelelő módon tisztelegjünk kedvenc növényi anyagunk és időtöltésünk előtt.

Így hát minden további nélkül elhoztunk Önnek három szórakoztató tényt a kenderről és az evésről:

 

  1. A THC jobb illatúvá és ízűvé varázsolja az ételeket

A kender olyannyira jó illatúvá teszi az ételeket, hogy egyszerűen nem tehet mást, minthogy megeszi őket. A Nature Neuroscience című folyóiratban megjelent új tanulmány szerint a kender hatóanyaga, a THC stimulálja a szagló bulbuszt, vagyis az agy szaglásért felelős részét.

A kutatók laboratóriumi egerek megfigyelésével megállapították, hogy a THC-molekulák jól illeszkednek a szaglógumó receptoraihoz. A THC növelte az egerek szagfelismerő képességét. Az étel illata így egyszerűen ellenállhatatlan lett számukra. Ez azt eredményezte, hogy az egerek sokkal többet tudtak enni belőle.


  1. A kendernek köszönhetően imádni fogja az evés élményét

A Neuropharmacology című folyóiratban nemrég megjelent tanulmány szerint a kender egy kissé bensőségesebbé teheti az Ön és az ételek közötti kapcsolatot. A kedvelt ételek fogyasztása természetes módon növeli a dopamin, a boldogsághormon szintjét a szervezetben. Ha azonban a THC étkezés közben is jelen van a szervezetben, akkor az erősebb dopaminlöketet kap.

A THC azon képessége, hogy a szokásosnál is jobban megszeretteti Önnel az ételt, valószínűleg azzal függ össze, hogy ez az anyag lehetővé teszi, az ételek ízének és illatának intenzívebb érzékelését. Ez azt jelenti, hogy minden, amit megkóstol, extra finom, és ezáltal még élvezetesebb lesz.

 

  1. A THC serkentheti az éhségérzetet

Eddig arról írtunk, hogy a THC jobb ízt és illatot ad az ételeknek. Mi több, a Journal of Biological Chemistry (JBC) című folyóiratban közzétett kutatás szerint ez a kannabinoid a ghrelin szintjét is növeli. A ghrelin az éhségért felelős egyik hormon, amely a szénhidrát-anyagcserében is szerepet játszik. Amikor a szervezetben jelen van a THC, a ghrelin szintje megemelkedik. Ez éhségérzetet és a szénhidrátban gazdag ételek iránti vágyat okoz.

Ugyanez a tanulmány azt is megállapította, hogy amikor a kannabinoidok a hipotalamusz CB-1 receptoraihoz kötődnek, az AMP-aktivált protein-kináz (AMPK) enzim aktivitása megnő. Az AMPK a glükózt és a zsírsavakat a sejtek által energiaként felhasználható formákká alakítja át. Ezért is nagyon fontos a szervezetben az anyagcsere szabályozása.

Egyszerűbben megfogalmazva, a THC az éhségérzetet az azt kiváltó hormonok termelésének felszabadításával váltja ki. Ugyanakkor az AMPK segítségével serkenti az anyagcserét.

Ha már az anyagcseréről is szó esett: ha azt tervezi, hogy a kendert egy jó étellel párosítja, mondjuk a következő hétvégén, íme, néhány fajta, amely igazán beindítja azt:

  • G-13
  • Super Lemon Haze
  • Jean Guy
  • OG Wreck
  • Strawberry Cough
  • Amnesia
  • Godfather OG
  • Larry OG
  • Jack Frost 

 
Akkor tehát feketén-fehéren összefoglalva: a marihuána és az élelmiszer elválaszthatatlan páros. Elég egy kis marihuána ahhoz, hogy az ételeknek jobb íze legyen, ezáltal az evés élvezetet okoz, a THC pedig segít beindítani a szervezetet egy jó kis "zabálás" előtt. Ezt egyszerűen imádni fogja!