Minden készleten!

Qnubu Kompakt Rosin Press 2.0, 600 kg, 6 x 12 cm

A Qnubu márka által Kompakt 2.0-nak nevezett kézi kenderprés, más néven Rosin Press, hőfűtéssel és 600 kg-os erővel.

A tétel elfogyott…
Elérhetőség Kiárusítva
Szállítási lehetőségek
Kód: 10661
109 065 Ft –15 % 91 690 Ft 72 197 Ft ÁFA nélkül
Qnubu Kompakt Rosin Press 2.0, 600 kg, 6 x 12 cm
rosinpress konopi qnubu
109 065 Ft –15 %

Ajándék minden rendeléshez

Ingyenes szállítás 24000 Ft

Kiszállítás 24-48 órán belül

Minden készleten!

A Rosin press-t, vagyis a kenderprést arra használják, hogy kényelmesen és biztonságosan kivonják az olajokat és viaszokat a marihuána növényekből és virágokból. Az úgynevezett dabok, ahogyan a kenderkivonatokat még nevezni szokták, elsősorban a magas kannabinoid-, de olyan illatanyag-tartalmuk miatt is különlegesek, mint például a terpének vagy a flavonoidok. A Qnubu Manual Compact a legkisebb a QNUBU Rosin press-ek között, mindössze 6 kg súlyú, de akár 600 kg erő kifejtésére is képes, ami elegendő az otthoni préselési igények kielégítésére.

Az acél présfelület mérete 6 x 12 cm, és a kis kijelzőnek köszönhetően a hőmérséklet és az időzítő is teljesen mértékben szabályozható, ami megkönnyíti a kenderkivonat kezelését és előállítását. Ezenkívül a prés alján gumiból készült tapadókorongok találhatók, amelyeknek köszönhetően a prés stabilan és szilárdan áll az asztalon. Magassága 40 cm, tápellátása EU-szabványos egységen keresztül történik, és a gyártó két éves garanciát biztosít rá.

A Qnubu Rosin press-t nagyon egyszerű működtetni, az eljárást bárki eltudja sajátítani. A kapott kivonat minőségét nagyban befolyásolja a hőmérséklet, a nyomás és az idő, ami alatt a dabokat préseljük. Alább azokat az alapbeállításokat találja, amelyeket tapasztalatból ajánlunk, Ön azonban bátran kísérletezhet a különböző hőmérsékletekkel.

Néhány jó tanács a kezdéshez: ha a legtöbbet szeretné kihozni a sajtolásból, mindenképpen be kell tartania néhány alapvető szabályt. Ha nem követi ezeket, természetesen semmi sem fog történni. A kapott kivonat még így is nagyon erős és jó minőségű lesz, de néhány tényező akár néhány százalékkal is csökkentheti a hozamot, ami nagyon kellemetlen lehet a végén.

  • Minőségi nyersanyag - ha minőségi eredményt szeretne, akkor minőségi nyersanyagot kell használnia. Ne higgye el azt a mítoszt, hogy a trimmelt és lenyírt levelekből jó dabot lehet készíteni. A legjobb minőségű kivonatok kizárólag a legjobb minőségű virágokból vagy termékekből, például hasisból vagy kiefből készülnek.
  • Megfelelő páratartalom - közvetlenül préseli a virágokat? Fontos tényező, hogy a virágok megfelelő, 52-62%-os páratartalommal rendelkezzenek, ha a pálcák túl szárazak, az olajok és viaszok a préselés során visszaszivárognak a virágokba, ahelyett, hogy a papíron keresztül kiáramlanának.
  • Levegő hőmérséklete - azt szeretné, hogy a dab könnyen kezelhető legyen? Akkor fontos, ha a szobahőmérséklet 15-18°C körül legyen, mert akkor a kivonat ragacsos állagú lesz, amit könnyű összegyűjteni.
  • Préselési hőmérséklet - szeretne egy meglehetősen viaszos állagú terméket kapni? Akkor inkább a 70-85 °C közötti hőmérsékletet válasszon. Ha növelni szeretné a hozamot, növelheti a hőmérsékletet akár 105°C-ig, amin a hozam ugyan statisztikailag a legmagasabb, de a kapott termék zsírosabb/olajosabb állagú. A magasabb hőmérséklet negatív hatással van a kivonat ízére is.
  • Nyomóidő - alapvetően igaz, hogy minél alacsonyabb hőmérsékletet választunk, annál hosszabb időt állíthatunk be az időzítőn. Ha hidegebb, 70-80 °C-os hőmérsékleten présel, akkor az időzítőt akár 5 percig is bekapcsolva hagyhatja, ahol például 1 perc szünet után fokozatosan és lassan növeli a nyomást. 100°C körüli hőmérsékleten javasoljuk, hogy a nyomásidőt 60-120 másodperc közé csökkentse.
  • Ha közvetlenül a pálcákat préseli, ne használjon nejlontasakot a Rosin Press-re, inkább tasak nélkül préselje őket, így kissé növeli a hozamot.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Akciók és kedvezményes termékek
Súly: 11 kg
Márka: Qnubu
A tétel elfogyott…

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: